Vakantie in Friesland

Een vakantie in Friesland is leuk voor jong en oud! In Friesland zijn zo veel dingen te beleven dat u zich geen moment hoeft te vervelen. Als u graag het echte Friesland wilt leren kennen bent u bij ons aan het juiste adres. Ons vakantiehuis, It Foarhûs, ligt precies centraal in Friesland en vanuit hier kunt u alles wat deze prachtige provincie te bieden makkelijk verkennen.

varen-in-friesland-marrekriteVelen zullen bij vakantie in Friesland al snel aan een vaar/boot vakantie denken omdat Friesland gezegend is met prachtige wateren. Ons vakantiehuis ligt dan ook tussen het mooie merengebied van de Alde Feanen, een natuurpark in Eernewoude, centraal in Friesland. Vanuit ons vakantiehuis loopt u binnen 3 minuten bijvoorbeeld naar “It Wiid” waar u onder meer kunt zeilen, kanoën, zwemmen, vissen, windsurfen en schaatsen in de winter. Vanuit It Wiid vaart/peddelt u in “no time” naar de andere meren zoals de “Grutte Krite” en het Friese Prins Margriet kanaal. Ook zijn tijdens uw vakantie de andere dorpen en steden van Friesland zoals Grou, Burgum, Drachten en Leeuwarden makkelijk via het water te bereiken vanuit het vakantiehuis in Eernewoude.

Toch kunt u veel meer doen dan alleen watersporten op uw vakantie in Friesland. Wat dacht u bijvoorbeeld van wandelen en fietsen door de natuurparken of Friese landschappen? Er zijn enorm veel excursies en routes mogelijk, vele die vanuit ons vakantiehuis of binnen 15 minuten rijden beginnen. In Friesland zijn 4 officieel erkende nationale parken, waaronder “De Alde Feanen” waar ons vakantiehuis midden in ligt. De Alde Feanen is zo’n 4.000 hectare groot en een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelkijkers! Uitermate geschikt voor een uitje dus.

Cultuur in Friesland

Koeien in Friesland

Behalve de geweldige natuur heeft Friesland ook veel te bieden op cultureel gebied. Uw vakantie in Friesland zou bijvoorbeeld niet compleet zijn zonder een bezoekje aan Leeuwarden, de Friese hoofdstad die in 2018 de Culturele hoofdstad van Europa zal zijn. Hier vindt u talloze (boetiek) winkeltjes, cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden. Vanuit ons vakantiehuis bent u binnen 20 minuten in Leeuwarden.

Ook een bezoekje aan het nieuwe theater in Sneek is aan te raden voor een leuk uitstapje in Friesland. Vanuit ons vakantiehuis bent u binnen 30 minuten in Sneek, een erg leuk waterstadje in midden Friesland. Dit theater heeft bijna elke avond een voorstelling en hebben recentelijk optredens gehad van onder andere Acda en de Munnik, Jeans, Paul de Leeuw en vele anderen. Bekijk hier hun website voor een actueel programma.

Kortom, in Friesland kunt u een vakantie beleven die u zich altijd zal blijven herinneren! Tijdens uw verblijf in ons vakantiehuis zullen wij u graag over ons prachtige Friesland vertellen met nog meer tips over wat u hier zoal kunt doen.

Voor een actuele kalender met kunt u evenementen in Friesland bezoeken.