Schaatsen in Friesland

Foto door Paul van Eijden, via FlickrEen van de beste dingen van de koude wintertijd is natuurlijk schaatsen in Friesland op natuurijs! Zodra het weer het toestaat en het ijs dik genoeg is zijn er vele mogelijkheden om op natuurijs te schaatsen in Friesland bijvoorbeeld in Eernewoude en omgeving.

Schaatsen en Friesland worden vaak in dezelfde adem genoemd, en niet zonder reden. Zodra het vriest is Friesland de provincie waar je meestal als eerste je schaatsen onder kunt binden en van het natuurijs kunt genieten. Niet alleen dat, maar het is de provincie in Nederland met het meeste water en daarom ook het meeste natuurijs. Maar liefst 80 professionele schaatstochten kunnen in Friesland georganiseerd worden met het juiste weer, inclusief de beruchte ‘Elfstedentocht’ waar we elk jaar weer op hopen.

Wilt u weten of u al op natuurijs kan schaatsen in Friesland? Bekijkt u eens deze kaart van schaatskaart.nl

 

Schaatsen in Eernewoude

Bij ons in Eernewoude zal u midden tussen alle Friese schaatsactie zitten en ons vakantiehuisje is daarom een ideale uitvalsbasis tijdens de winter.  Eernewoude is namelijk een echt ‘schaatsdorp’, u kunt in Nationaal park de ‘Alde Feanen’ en bij de ‘Grutte Krite’ schaatsen en ook rondom camping ‘It Wiid’ kunt u volop van het ijs genieten. Dit is allemaal op loopafstand van ons vakantiehuisje It Foarhûs.

Voor een prachtige sfeer impressie bekijk eens deze video over schaatsen in Friesland, opgenomen bij ons in Eernewoude!

 

 

In en rond Eernewoude worden veel professionele en amateur schaatstochten georganiseerd. De bekende Jan Durkspolder schaatstocht van 7,5 en 15km loopt bijvoorbeeld praktisch door onze achtertuin. Ook alle andere schaatstochten die in Friesland worden georganiseerd zijn makkelijk vanaf onze centrale ligging te bereiken. Meer informatie over schaatstochten in Friesland kunt u via deze link van schaatsen.nl vinden.

U hoort het, of u nu een gevorderde schaatser bent of heerlijk amateuristisch over het ijs glibbert, het is prachtig om Friesland vanaf het ijs te verkennen.

Een verblijf bij ons in It Foarhûs garandeert ijspret voor de hele familie! Lees meer over onze faciliteiten en omgeving, of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Is er momenteel geen natuurijs maar heeft u toch zin om te schaatsen? Dit kan het hele jaar door in het Thialf, maar een half uurtje rijden van Eernewoude.