Eernewoude en omgeving

Het kleine pittoreske dorpje; Earnewâld (Eernewoude) ligt in het prachtige natuurgebied van het Nationaal Park ‘De Alde Feanen’. Het dorp en nabij gelegen gebied wordt ook wel ‘de parel van Friesland’ genoemd. Vroeger werd Eernewoude bewoond door vissers, rietsnijders en (keuter)boertjes, de oude dorpskern is nog in tact met steegjes, oude huizen en twee kerkjes.

In Eernewoude en de directe opaddestoelmgeving van It Foarhûs zijn oa. te vinden winkels, div. horecagelegenheden, een zwembad, div. musea, wandel-, kano- en fietsroutes, pontjes, havens, vaarwater, meertjes, een ooievaar station, een strandje, vogelkijkhutten, uitkijktorens, rondvaartbedrijven en div. verhuurbedrijven van oa boten en fietsen.

Niet alleen in de zomer, voorjaar en herfst is het prachtig in Eernewoude maar ook in de winter is het hier fantastisch vertoeven. De afgelopen jaren waren de eerste schaatstoertochten van Nederland bij ons in de “achtertuin” namelijk in de Jan Durkspolder. Lees hier meer over schaatsen in Friesland.

Daar “It Foarhûs” centraal in Friesland is gelegen is dit ook een mooie uitvalsbasis om de provincie verder te ontdekken. U rijdt met de auto in ”no time” (files kennen wij hier niet) van Eernewoude naar Drachten, Grou en bekend van de Elfstedentocht: Leeuwarden, Sneek en Dokkum, het tegelbruggetje in Gytsjerk en het beroemde bruggetje van Bartelehiem. IMG_1058 Kijk hier voor meer informatie over de Elfstedentocht. Leeuwarden is overigens ook nog eens verkozen tot Cultureel Hoofdstad van Europa in 2018.

Genoeg te doen dus! We hopen u snel in Eernewoude te mogen verwelkomen.

Voor een sfeerimpressie van Eernewoude en omgeving kunt u hier foto’s bekijken en hieronder de promotiefilm.

 • Hartelijk dank voor jullie gastvrijheid. Wij hebben zelden zo’n compleet, schoon en gezellig huisje gehad! Prachtig gebied hier, we hopen echt nog eens terug te komen!

  Ico en Arianne
 • Lieve Wim en Coby,

  Hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid en wijnproeverij. Wij hebben heerlijk geslapen in de bedstee en kwamen tot rust hier. We komen graag terug in de zomer!

  Rindert en Marijke
 • Vielen dank für die zeit im Foarhus. Wir haben das erste hal in unserem leben in einer Bauernschlafkoje genáchtigt. Wir sind boot und fahrad gefahren und haben die natur genossen. Es war ein kurzer aber schöner urlaub.

  Irene