Faciliteiten Vakantiehuis It Foarhûs

Voormalig Stelpboerderij
Het vakantiehuis is gesitueerd in het voorhuis (vandaar de Friese naam “It Foarhûs”) van een authentieke stelpboerderij, anno 1928, alwaar vroeger ongeveer 15 koeien werden gemolken. Stelpboederijen komen van oorsprong uit Friesland en ons vakantiehuis zal u dus een echte unieke Friese ervaring bieden.

In 2010 is vakantiehuis It Foarhûs volledig gerenoveerd en het is nu van alle (moderne) gemakken voorzien zonder het nostalgische gevoel te verliezen.

Indeling It Foarhûs

WiFi Internet

De indeling van het vakantiehuis bestaat uit:

 • Hal met toilet en badkamer met wastafel, douche en ligbad (badlinnen inclusief).
 • Woonkamer met tv, dvd, radio/cd en gratis draadloos internet (WiFi).
 • Compleet ingerichte keuken met kelder.
 • Eet/slaapkamer, twee (royale) bedsteden met comfortabele matrassen (bedlinnen inclusief).
 • Centrale verwarming.

Appels Plukken Mag
Uitzicht, groen, rust en ruimte is wat u te wachten staat buiten het vakantiehuis. It Foarhûs biedt een grote tuin met terras en trampoline. De voormalige stookhut is in gebruik als kippenhok, alwaar u eieren kunt rapen van onze tamme scharrelkippen. Diverse fruitbomen waarvan u het fruit, oa; pruimen, appels en stoofperen, als dit rijp is kunt plukken en opeten.

Huisdieren Welkom

Parkeren op Eigen Terrein

Vanuit deze unieke vakantieboerderij heeft u vrij uitzicht over tuin met vijver, paardenwei en het Nationaal Park ‘de Alde Feanen’. Uw auto kunt u parkeren op eigen terrein, ook met uw paarden- of boottrailer. U mag gebruik maken van onze paardenwei zodat uw paard of pony ook mee kan. Ook uw huisdier is van harte welkom, honden hebben er bijvoorbeeld heerlijk de ruimte.

Maximaal vier personen

Fietsen

Het vakantiehuis is geschikt voor max. vier personen plus huisdier. Roken in het vakantiehuis is niet toegestaan, daarvoor moet u even naar buiten. Met uw eigen ingang is privacy en gemak gegarandeerd.

Ook kunt u, gedurende uw verblijf, bij ons een vis/toerboot met buitenboordmotor huren; een ligplaats voor uw eigen meegenomen boot behoort ook tot de mogelijkheden. Tevens kunnen wij fietsen voor u reserveren. Wij wonen zelf in het achterste gedeelte van het huis en staan dus paraat om er voor u een geweldige tijd van te maken.

 

 • We hebben een paar heerlijke dagen gehad in jullie mooie foarhus! Bedankt voor de lekkere verrassingen en de hartelijke ontvangst. We hebben heerlijk geslapen en erg genoten van het huis en haar prachtige omgeving. We komen graag nog eens terug om nog langer van de rust en de prachtige natuur te genieten.

  Bert en Karijn

 

 • Wat een ontzettend fijne plek om je vakantie door te brengen!

  Mooie omgeving, de rust die hier heerst en de gezelligheid en gemoedelijkheid van het appartement (maar ook zeker van de Friezen!!) maakt dat wij graag een keer terugkomen. Bedankt voor de gastvrijheid, we hebben genoten!

   

   

  Rianne & Rudger